Home > Recepten

Vis in folie

500 gr kabeljauwfilets

2 fijngehakte uien

1 tl sambal manis

2 tl ketumbar

1 tl djinten

1 tl laos

2 el asemwater

1 dl santen

zout
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de kabeljauw in stukken en leg elk stuk op een stuk folie dat zo groot is dat de vis er geheel ingepakt kan worden.

Strooi wat zout op de vis.

Maak in de vijzel een papje van de uien, sambal en kruiden en bak dit op in wat olie.

Maak er een sausje van door het asemwater erbij te doen en het aan te lengen met de santen.

Laat dit sausje even stoven en gaar worden.

Wentel de vis door dit sausje en leg ze terug op de folie.

Druppel er nog wat saus bij, sluit de pakjes hermetisch, zodat er niets van de geur kan ontsnappen.

Leg de pakjes in de oven en laat ze in 20 minuten gaar en geurig worden.