Home > Recepten

Panvis

500 gr kabeljauw

6 aardappelen

3 kopjes gekookte koude rijst

2 grote uien

2 el boter

1 1/2 of 2 bouillonblokjes

1 el mosterd

1/2 tl peper

mespunt suiker

paneermeel
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de vis gaar.

Giet het water af en prak de vis fijn.

Kook de aardappelen in de schil, pel ze en prak ze eveneens fijn.

Meng vis, aardappelen en rijst goed door elkaar.

Pel de uien, snijd ze grof en fruit ze in de boter lichtbruin.

Los de bouillonblokjes in heet water op en roer dit met de mosterd en de peper door het vismengsel.

Voeg als het te droog is, nog wat heet water toe met de suiker.

Besmeer een vuurvaste schaal met wat boter en schep het compacte mengsel hierin.

Strooi er paneermeel over en leg hier en daar een klontje boter.

Verwarm de oven voor (175 0 C).

Zet het gerecht in de oven en bak het gedurende 20 minuten bruin.

Notities

Serveer met verse sla en zoetzure augurken.