Home > Recepten

Pesmol ikan kembung (karper)

1/2 kg karper

1 cm kunjit

2 el djeruk nipis sap

olie

1 geplette stengel sereh

1 salam blad

1/4 l water

1 tl azijn

8 rode uien

15 kleine cabe rawit

3 rode cabe in helften gesneden (pitjes eruit halen)



Voor de verfijnde boemboe:

4 kemirienoten

6 rode uien

1 cm djahé (gember)

1 cm langkuas

1 cm kunjit

zout en suiker
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak de vis goed schoon en laat hem heel.

Wrijf de vis goed in met zout, kunjit en djeruk nipis.

Laat even staan, zodat de bumbu doordringt in de vis.

Bak de vis daarna in warme olie tot hij een lichtbruine kleur heeft.

Leg de vis even opzij en bak de bumbu, sereh en het salam blad ook even tot het een lekkere geur geeft.

Schenk er het water bij en laat het koken tot het een beetje dik wordt.

Voeg daarna de azijn, rode uien, cabe rawit en cabe mereh (rode cabe) toe.

Leg de reeds gebakken vis er weer bij en laat hem nog even meekoken.