Home > Recepten

Oedang manis/asin (zoet zuur van steur garnalen)

10 Ó 12 steurgarnalen

zout

peper

nootmuskaat

ma´zena

1 fijngesneden teentje knoflook

1 grote fijngesneden ui

3 el ketjap

3 el azijn

1 tl laos

1 el bruine basterdsuiker

ve-tsin

slaolie
  • Omschrijving recept: Garnalengerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Spoel de garnalen af, pel ze (laat het staartstukje zitten) en kerf de rug iets in.

Strooi de garnalen in met zout, peper, nootmuskaat en wat ma´zena.

Vermeng de knoflook, ui, ketjap, azijn, laos, basterdsuiker, zout naar smaak, 3 tl ma´zena en 1/2 tl ve-tsin.

Bak de garnalen in wat slaolie ongeveer 2 minuten bruin en laat ze uitlekken.

Fruit het mengsel in de overgebleven olie en voeg dan de garnalen toe.

Roer het geheel goed om tot alles goed warm is en serveer het dan op een platte schaal.

Garneer met schijfjes komkommer, schijfjes tomaat en schijfjes hardgekookt ei.