Home > Recepten

Oedang godok

250 gr grote garnalen (steur)

200 gr schoongemaakte taugeh

peper, zout, nootmuskaat

1 stengel in kleine stukjes gesneden bleekselderij

1 grote fijngesneden ui

1 fijngesneden teentje knoflook

1 fijngesneden rode of groene paprika

10 gr boter
  • Omschrijving recept: Garnalengerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Smoor in de boter de knoflook, de ui, de selderij en de paprika, tot ze zacht zijn en laat dan de champignons 2 minuten meesmoren.

Voeg vervolgens de garnalen met zout, peper, nootmuskaat naar smaak en 1/2 liter bouillon (van 2 blokjes) toe en laat dit 5 minuten op klein vuur sudderen.

De taugeh kunt u het beste na het schoonmaken in een vergiet doen en er kokend water over gieten.

U doet dit dan als laatste in de pan.

Notities

Serveer bij warme witte rijst, sambal en ei.