Oedang kerrie (kerrie garnalen) |
|
250 gr gepelde garnalen 2 fijngesneden teentjes knoflook trassie zout peper 2 tl paprikapoeder 2 tl ketumbar 1 el kerrie 2 el gemalen gedroogde klapper 1 tl djahépoeder 2 fijngesneden uien 1 el citroensap slaolie |
|
BereidingFruit in wat slaoliee de trassie, knoflook en de ui, tot de ui bruin is.Week in wat heet water (2 el) de klapper, voeg er alle overgebleven specerijen aan toe en roer goed door elkaar. Doe dit dan bij de uien en laat op een klein vuur door fruiten, tot het geheel lekker begint te ruiken. Doe er dan het citroensap bij en laat het 3 minuten doorsudderen. Doe er als laatste de garnalen bij en roer goed om. U kunt altijd naar eigen smaak nog wat kruiden toevoegen. De kerrie moet wel de overhand hebben. NotitiesDien op bij witte rijst. |
Home > Recepten