Home > Recepten

Oedang goreng tepoeng (garnalenpannekoekjes)

200 gr gepelde, gekookte garnalen

sap van 1/2 citroen

1 ei

3 el meel

2 takjes selderij

nootmuskaat

peper

zout

200 gr boter of olie
  • Omschrijving recept: Pannenkoeken, Garnalengerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Smeer de garnalen in met het citroensap.

Klop het ei los.

Meng het meel met wat water tot een papje.

Was de selderij, snipper hem en roer hem met nootmuskaat, peper en zout naar smaak door het papje.

Meng de garnalen met het ei door het meelpapje dat niet te dik mag zijn.

Bak van het beslag in de hete boter of olie pannenkoekjes.

Een niet te grote pollepel beslag is genoeg voor 1 pannenkoek.

Notities

Dit recept is eveneens een bijgerecht bij de rijsttafel, bijvoorbeeld met sajoer kerrie of sajoer menir, smoor djawa, wat sambal en kroepoek.