Home > Recepten

Oedang sapudi (garnalengehakt)

200 gr gepelde garnalen

3 of 4 grote gaargekookte aardappelen

1 kopje fijne prei

1 geklutst ei

2 el melk

zout

peper

1/2 tl djahépoeder

nootmuskaat naar smaak

boter

paneermeel
  • Omschrijving recept: Garnalengerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Hak de garnalen goed fijn en vermeng ze met de aardappelen.

Meng dit met de prei, het ei, de melk, djahé, zout, peper en nootmuskaat goed door elkaar.

Vorm van deze massa platte ronde ballen en haal ze vluchtig door de paneermeel.

Bak ze in wat boter aan alle kanten goudbruin en gaar.

Haal ze er dan uit en zet ze even apart.

Giet bij de boter 1 kopje bouillon of warm water en laat de saus inkoken.

Doe er de ballen bij en stoof ze nog even door op klein vuur.

U kunt ze ook gewoon droog houden en ze zo bij witte rijst, nasi of bami serveren.