Home > Recepten

Ora aré udang 1 (roerei met garnalen)

100 gr gekookte garnalen

2 sjalotten

1 teentje knoflook

1 lombok

2 el boter

2-3 eieren

1/2 bouillonblokje

1 prei

4 takjes selderij

mespunt suiker
  • Omschrijving recept: Eiergerechten; Garnalengerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Pel als u verse garnalen gebruikt, ze als volgt. Pak de garnaal bij kop en staart en knijp in het puntje van de staart. Trek de kop eraf en trek dan het vlees uit de staart.

Pel de sjalotten en de knoflook, ontpit de lombok en snijd ze fijn.

Fruit ze in de boter.

Klop de eieren los.

Was de prei en de selderij, snijd ze fijn.

Meng de garnalen door het ui-lombokmengsel onder voortdurend roeren op een lage warmtebron.

Schenk er de eieren al roerend bij, vervolgens de prei en de selderij en het verkruimelde bouillonblokje en op het laatst het mespuntje suiker. Blijf roeren.

Notities

Dien het gerecht onmiddellijk op als de eieren gaar zijn als bijgerecht bij de rijst met bijvoorbeeld sambal goreng boontjes of kool en empal (droog gebakken vlees).