Home > Recepten

Oedang ananas

250 gr steurgarnalen

1 ananas

zout naar smaak

2 el sla-olie

6 teentjes knoflook

3 1/2 dl water

3 Spaanse pepers

1 el suiker

1 el azijn
  • Omschrijving recept: Garnalengerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Pel de garnalen, breek ze doormidden en kruid ze.

Schil de ananas en maak hem verder schoon.

Strooi wat zout over de ananas en snijd hem in dobbelsteentjes van 1 tot 1,5 cm.

Verhit de olie en bak de garnalen even aan.

Haal ze uit de pan en houd ze apart.

Hak de knoflook grof en fruit het in de olie.

Zet het vuur laag, schenk het water erbij en breng het aan de kook.

Doe de garnalen terug in de pan en voeg de ananas, in ringen gesneden pepers, zout, suiker en azijn toe.

Laat koken tot de garnalen gaar zijn.