Terong isi oedang (aubergines gevuld met garnalen) |
|
2 grote aubergines 300 gr gekookte Hollandse garnalen 1 ui 1 teentje knoflook 50 gr boter 25 gr beschuitkruim 1 eierdooier 1 tl zout 1 tl chilipoeder 1 mespunt zwarte peper 30 gr broodkruim |
|
BereidingWas de aubergines, ontdoe ze van kraagje en steel en snijd ze overlangs in tweeën.Leg de stukken 15 minuten in kokend water. Hol ze voorzichtig uit en snijd het vruchtvlees fijn. Pel de sjalotten en de knoflook en snipper ze fijn. Smelt de helft van de boter en fruit daarin de ui en de knoflook op een niet te hoge warmtebron. Voeg het gehakte vruchtvlees, beschuitkruim, eierdooier, zout, chilipoeder, peper en garnalen toe en schep alles om. Vul met het mengsel de auberginehelften en plaats deze in een beboterde vuurvaste schaal. Smelt de rest van de boter en meng het broodkruim erdoor. Verdeel het mengsel over de aubergines. Verwarm de oven voor op 175°C. Zet het gerecht gedurende 30 minuten in de oven om gaar te worden. NotitiesLekker bij rijst, maar ook bij gekookte aardappeltjes. |
Home > Recepten