Home > Recepten

Terong isi oedang (aubergines gevuld met garnalen)

2 grote aubergines

300 gr gekookte Hollandse garnalen

1 ui

1 teentje knoflook

50 gr boter

25 gr beschuitkruim

1 eierdooier

1 tl zout

1 tl chilipoeder

1 mespunt zwarte peper

30 gr broodkruim
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Garnalengerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Was de aubergines, ontdoe ze van kraagje en steel en snijd ze overlangs in tweeën.

Leg de stukken 15 minuten in kokend water.

Hol ze voorzichtig uit en snijd het vruchtvlees fijn.

Pel de sjalotten en de knoflook en snipper ze fijn.

Smelt de helft van de boter en fruit daarin de ui en de knoflook op een niet te hoge warmtebron.

Voeg het gehakte vruchtvlees, beschuitkruim, eierdooier, zout, chilipoeder, peper en garnalen toe en schep alles om.

Vul met het mengsel de auberginehelften en plaats deze in een beboterde vuurvaste schaal.

Smelt de rest van de boter en meng het broodkruim erdoor.

Verdeel het mengsel over de aubergines.

Verwarm de oven voor op 175°C.

Zet het gerecht gedurende 30 minuten in de oven om gaar te worden.

Notities

Lekker bij rijst, maar ook bij gekookte aardappeltjes.