Home > Recepten

Garnalenragoût 1

250 gr verse, gepelde garnalen

20 gr bloem

1/4 l melk

20 gr boter

zout, peper naar smaak

nootmuskaat

1 tl citroensap

1 el witte wijn

1 eierdooier

peterselie
  • Omschrijving recept: Garnalengerechten; Ragoût; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Smelt de boter op een matig hoge warmtebron en roer de bloem er voorzichtig door.

Meng de helft van de melk erdoor tot een glad mengsel ontstaat.

Voeg, zo nodig, nog wat melk toe.

Schep de garnalen goed om en om erdoor.

Voeg naar smaak zout, peper, nootmuskaat en citroensap toe.

Klop de eierdooier los en meng deze voorzichtig door de ragoût.

Voeg tenslotte de wijn toe.

Was en hak de peterselie en schep deze als laatste door de ragoût.

Serveer de garnalenragoût in speciale schaaltjes.

Eet de ragoût warm.