Home > Recepten

Brengkessan oedang met tempeh

150 gr garnalen

1 blok tempeh

2 ontpitte rode Spaanse pepers

4 rode uien

2 witte uien

4 el heet water

1/2 blok santen

4 daon kemangi

zout

4 el citroensap

6 à 8 pisangbladeren (of aluminiumfolie)



Kruiden:

1 tl kuncit

2 schijfjes laos

2 kemirienoten

1 tl trassie
  • Omschrijving recept: Garnalengerechten; Vleesvervangers; Barbecue; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Stamp de kruiden, tempeh, pepers, uien en knoflook fijn.

Meng de garnalen, kemangi en santen erdoor.

Maak van dit mengsel met het pisangblad of folie een pakje.

Stoom de pakjes in een rijststomer gedurende 30 minuten gaar.

Pof daarna de brengkessan op houtskool of in de oven.