Home > Recepten

Krabpannenkoekjes met zoetzure saus, Indisch

Voor de saus:

60 gr suiker

2 dl water

1 klein blikje tomatenpuree (70 gr)

zout

1 el azijn

2 el ketjap manis

1 el chilisaus (eventueel tomatenketchup)

2 tl gemberpoeder (djahé)

150 gr diepvries doperwtjes of 1/4 l potje doperwten extrafijn



Voor de pannekoekjes:

250 gr rookspek in dobbelsteentjes

1 grote ui

2 teentjes knoflook

1/2 witte kool (ca. 500 gr)

1 middelgrote prei

8 eieren

1 blikje krab (ca 225 gr) of 5 krabsticks

boter voor het bakken

300 gr gekookte witte rijst

peterselie
  • Omschrijving recept: Schaaldiergerechten; Sausjes; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak eerst de saus als volgt:

Neem een pan met een dikke bodem en smelt de suiker langzaam tot caramel.

Let op: als de suiker eenmaal gesmolten is, moet u regelmatig roeren om aanbranden te voorkomen.

Blus de suiker met het water en roer tot alle suiker is opgelost.

Voeg dan de tomatenpuree, het zout, de azijn, de ketjap, de chilisaus en de gemberpoeder roe.

Laat de massa 25-30 minuten zachtjes koken.

Doe het laatst de doperwtjes erbij en warm ze even mee.

Bak de dobbelsteentjes spek uit.

Giet het spekvet af en bewaar dit.

Pel de ui en knoflook en hak beide fijn.

Fruit de ui en knoflook aan in wat spekvet.

Maak de kool en de prei schoon.

Schaaf de kool fijn en snijd de prei in dunne ringen.

Voeg de kool, prei, knoflook en ui bij het uitgebakken spek.

Bak de massa ca. 7 minuten (de groenten moeten knapperig blijven).

Neem de massa van de warmtebron en voeg het blikje krab met vocht (of de krabsticks met een el water) toe.

Laat de massa afkoelen.

Klop de eieren goed los en roer ze door de afgekoelde massa. Bak hiermee in wat spekvet éénpersoons-pannenkoekjes.

Schep op elk bordje een bergje drooggekookte witte rijst.

Leg hierop een pannenkoekje en schenk de saus er over. Garneer met een toefje peterselie.