Home > Recepten

Tonijn en vruchten in ketjapsaus

2 blikjes tonijn in olie (nettogewicht 200 gr)

1 blikje ananasstukjes (nettogewicht 230 gr)

2 tl (of meer) sambal oelek

2 el gembernat

1 el citroensap

5 el ketjap manis

3 bolletjes gember

1 mango (niet te rijp)

1 banaan (niet te rijp)

1 ui

2 el olie

1 tl ketumbar

knoflook
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Laat de tonijn en ananas goed uitlekken.

Doe sambal, gembernat, citroensap en twee eetlepels ketjap in een kom.

Roer dit tot een marinade.

Hak de gemberbolletjes fijn.

Schil de mango, snijd er een schijf af voor de garnering en snijd het overige vruchtvlees in blokjes.

Pel de banaan en snijd hem in plakjes.

Voeg de gember, ananas, banaan en de blokjes mango aan de marinade toe.

Schep alles goed door elkaar en laat op een koele plaats ca 30 minuten marineren. Schep af en toe om.

Pel en snipper de ui.

Verhit in een wadjan (of braadpan) de olie.

Bak hierin de ui ca 3 minuten zachtjes.

Roer de ketumbar erdoor.

Pel de knoflook en pers die erboven uit.

Bak al roerend nog ca 1 minuut.

Voeg 3 eetlepels ketjap manis en 1 dl water toe.

Laat al roerend ca 4 minuten koken.

Voeg de tonijn toe en verwarm die ca 3 minuten mee.

Schep af en toe om.

Schep het vruchtenmengsel met het vocht erdoor.

Laat het gerecht al omscheppend in ca 5 minuten door en door heet worden.

Doe alles over in een schaal.

Garneer met de achtergehouden schijf mango.

Notities

Serveer dit met rijst, gesmoorde paprikareepjes en seroendeng.