Home > Recepten

Kerriesoep 4

1 soepkip

4 uien

4 teentjes knoflook

4 Spaanse pepers

4 kemirienoten

1 dl santen van 1/4 blok

rijstvermicelli

olie



Kruiden:

1 cm gember

1 tl kuncit

1 tl ketumbar

1/2 tl djintan

1 stengel sereh

2 daon djeruk purut

3 schijfjes laos

zout

peper

2 laurierblaadjes
  • Omschrijving recept: Soepen; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Trek bouillon van de kip met zout, peper en laurier in 2 liter water.

Snijd de uien, knoflook, pepers en kemirienoten klein en braad ze met de eveneens fijngesneden of gemalen kruiden, behalve de sereh, in olie bruin.

Voeg ze bij de bouillon en kook het samen even op.

Zeef de bouillon, voeg er de inmiddels afgehaalde Kip weer aan toe, evenals de rijstvermicelli en de santen.

Laat de soep doorsudderen tot de vermicelli gaar is.