Kerriesoep 4 |
|
1 soepkip 4 uien 4 teentjes knoflook 4 Spaanse pepers 4 kemirienoten 1 dl santen van 1/4 blok rijstvermicelli olie Kruiden: 1 cm gember 1 tl kuncit 1 tl ketumbar 1/2 tl djintan 1 stengel sereh 2 daon djeruk purut 3 schijfjes laos zout peper 2 laurierblaadjes |
|
BereidingTrek bouillon van de kip met zout, peper en laurier in 2 liter water.Snijd de uien, knoflook, pepers en kemirienoten klein en braad ze met de eveneens fijngesneden of gemalen kruiden, behalve de sereh, in olie bruin. Voeg ze bij de bouillon en kook het samen even op. Zeef de bouillon, voeg er de inmiddels afgehaalde Kip weer aan toe, evenals de rijstvermicelli en de santen. Laat de soep doorsudderen tot de vermicelli gaar is. |
Home > Recepten