Home > Recepten

Sop ajam

1 kip

2 rode en 2 witte uien

3 kemirienoten

2 teentjes knoflook

50 gr selderij

100 gr witte kool

50 gr taugeh

2 aardappelen

2 eieren

laksa

olie

1 1/2 l water



Kruiden:

1 tl kuncit

1 tl trassie

zout

1 tl sereh

1 tl bieslook

1 tl sambal
  • Omschrijving recept: Soepen; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Fruit de uien, knoflook, kemirienoten en de kruiden in olie in een braadpan en voeg het water toe.

Kook de kip hierin gaar, trek er een bouillon van.

Kook de kool, laksa, eieren en aardappelen apart gaar en snijd ze fijn.

Verdeel dit mengsel over 4-6 borden en giet de bouillon erover.

Notities

U kunt hier eventueel ketjap bij serveren.