Home > Recepten

Piendang ajam 2 (Indonesische kippensoep)

1 jonge kip (1000 gr)

1 tl sambal

1 afgestreken tl sereh

stukje trassie

1 tl laos

1 tl kuncit

1 grote fijngesneden ui

2 fijngesneden teentjes knoflook

1/2 kopje slaolie

1/2 l water

zout

1 tl ketumbar

1 el azijn

bami
  • Omschrijving recept: Soepen; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Fruit de ui, knoflook, sereh, trassie, ketumbar, kuncit, laos en de sambal.

Kook de kip gaar, pluk ze van het bot en doe ze weer in de bouillon.

Voeg, als de uien bruin zijn, de kip, de azijn en het water toe.

Laat het geheel gaar sudderen in 30 tot 40 minuten.

Kook intussen wat bami gaar, giet het water eraf en laat afkoelen.

Leg wat bami op een bord en giet er wat van de warme soep over.

Garneer met wat fijngesneden selderij en wat in reepjes gesneden omelet.