Bandoengsoep |
|
3 el slaolie 2 uien 2 teentjes knoflook 4 rode lomboks 1 prei 5 gr gedroogde selderij 1/2 blok tahoe 5 gr kuping tikus 3 tl witte peper 1/2 tl djahépoeder 1/2 tl ve-tsin 1/2 tl sesamolie 1 el Chinese ketjap 1 dl azijn 2 dl tomatensap 200 gr suiker 100 gr gesneden fricadeau 1/4 bosje soeoen 1 1/2 l water bouillonpoeder naar smaak aardappelmeel, indien nodig om licht te binden |
|
BereidingSnijd de tahoe in dunne reepjes en bak die in olie (frituur).Week de kuping tikus en soeoen en snijd ze klein. Snijd de lomboks heel dun en snijd de prei en fricandeau in reepjes (juliënne). Snijd de uien en pers de knoflook. Doe slaolie in een pan en fruit de uien licht aan. Voeg alle kruiden, suiker, azijn, alle andere ingredienten, sap en water toe. Breng dit snel tot het kookpunt en bind dan de soep. Voor vegetarisch gebruik kunt u de soep maken zonder de fricandeau. |
Home > Recepten