Home > Recepten

Soto bebek (eendensoep)

1 eend (1800 gr)

4 tl Chinese 5-kruidenmelange

3 teentjes knoflook

20 gr verse gember

30 gr verse kuncit

6 salambladeren

1/2 ui

5 dl kippenbouillon

200 gr so-oen

1 mespunt peper

1 mespunt zout

0,3 dl olie
  • Omschrijving recept: Soepen; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Smeer de eend in met de Chinese 5-kruiden en braad hem ongeveer 30 minuten aan in de oven.

Haal de eend, als hij bijna gaar is, uit de oven en verwijder de botjes.

Gebruik de karkassen om van de kippenbouillon een nog sterkere bouillon te maken.

Zeef de bouillon.

Maal de ui, knoflook, gember en kuncit fijn en fruit dit mengsel aan in wat olie.

Voeg het toe aan de bouillon samen met salambladeren.

Laat nu de bouillon sterk inkoken.

Breng op smaak met peper en zout.

Maak de soep af door er het eendevlees en de geweekte so-oen aan toe te voegen.