Home > Recepten

Sajoer lodeh Bandung

250 gr in stukjes gesneden varkensvlees

1 bouillonblokje

2 fijngesneden uien

1 fijngesneden teentje knoflook

stukje asem

1/2 grofgesneden witte kool

10 in rondjes gesneden worteltjes

150 gr taugeh

100 gr garnalen

1 kopje santen (kokosmelk)

250 gr in stukken gesneden breekbonen

2 daun salam

2 schijfjes kencur

zout en peper
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Groentegerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Trek van 1 1/2 liter water van het vlees, de kencur, daun salam en het bouillonblokje bouillon en zet die op klein vuur.

Fruit in wat slaolie de ui, knoflook en de garnalen, doe dit met alle groenten in de bouillon en kruid af.

Doe er het stukje asem en het kopje santen bij en laat alles goed gaar koken.

Notities

Serveer bij warme witte rijst.