Sajoer riport |
|
1 kip zout laurierblad 1/2 niet te fijn gesneden witte kool 250 gr spercieboontjes slaolie 2 fijngesneden uien 1 teentje knoflook 1 stukje trassie 2 tl ketumbar 2 tl djinten peper nootmuskaat |
|
BereidingKook de kip gaar met zout en laurierblad.Pluk, als de kip gaar is, het vlees eraf en laat het uitlekken. Bewaar de bouillon van de kip. Kook hierin de witte kool half gaar. Heeft u verse bonen, dan neemt u de helft van de bouillon, om daarin de bonen half gaar te koken. Fruit in slaolie de uien, knoflook, trassie, ketumbar en djinten. Doe, als de uien bruin zijn, de kip erbij en kruid deze nog met nootmuskaat en wat peper. Voeg de uitgelekte groenten nu toe en laat het gerecht op een klein vuur sudderen met een paar kopjes van de bouillon. |
Home > Recepten