Sajoer menir (spinaziesoep) |
|
200 gr runderpoulet 3 uitjes 1 teentje knoflook 1 wortelstok temoe koentji 1 tl trassie 1/2 tl ketumbar 500 gr verse spinazie 1/2 kusa of 1 laboe siam of 1 komkommer 1 blikje djagoeng (maïs) 1 bouillonblokje 1 tl suiker |
|
BereidingTrek in ruim water van de runderpoulet bouillon.Laat deze indampen tot er 2 1/2 dl over is. Pel de uitjes en de knoflook en snijd ze fijn. Was en kneus de temoe koentji. Voeg uitjes, knoflook, trassie, temoe koentji en ketumbar toe aan de bouillon. Laat alles op een lage warmtebron 10 minuten koken. Was de spinazie, zoek ze uit. Schil de kusa of laboe siam. Kunt u die niet krijgen, snijd dan de komkommer in dikke plakken en doe ze met de bouillonblokjes of zout, de djagoeng (maïs) in de sajoer. De komkommer mag niet gaar worden. Voeg de spinazie met de suiker aan de sajoer toe en laat alles 3 minuten stoven met het deksel op de pan. Zorg ervoor dat de groenten knapperig blijven. NotitiesDien deze sajoer op in een kommetje met een bord warme rijst, een kip- of vleesgerecht en sambal goreng telor. |
Home > Recepten