Home > Recepten

Sajoer tjétjéh

1 1/2 l water

2 bouillonblokjes

250 gr witte kool

100 gr sperziebonen

1 rode lombok

1 groene lombok

1/2 tempeh

140 gr gesneden bamboescheuten

ž dl slaolie

2 middelgrote uien

3 teentjes knoflook

1/2 el assem

1/4 blokje santen

1 zak bacon crisps



Boemboes:

2 fijngemaakte kemirienootjes

1 schijfje laos

2 tl ketumbar

1 schijfje kencur

1 tl trassie

zout
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Zet het water op met de bouillonblokjes, laat dit koken en Zet het vuur laag.

Was en snijd de kool, was de sperziebonen en breek ze doormidden.

Snijd de lomboks schuin (als snijbonen) en snijd de tempeh in heel fijne reepjes.

Voeg dit alles bij de bouillon en laat die zachtjes sudderen.

Laat de bamboescheuten uitlekken en voeg die erbij.

Snijd de uien en knoflook fijn en fruit deze in slaolie glazig.

Voeg de boemboes toe en fruit die mee.

Voeg de gefruite boemboes bij de bouillon.

Voeg de assem en de santen toe en laat de santen smelten.

Laat het geheel ongeveer 15 minuten sudderen.

De groenten mogen niet te gaar zijn.

Doe voor het opdienen de bacon crisps erbij.

Verwijder voor het opdienen de laos en kencur.