Home > Recepten

Sajoer goelé boontjes (kerrie van breekbonen)

500 à 750 gr vleeskrabbetjes (liefst met jong been, dat u dan lekker kunt opknabbelen)

500 gr breekbonen, afgehaal en in stukken gesneden

2 kopjes dikke santen

2 el rijstebloem

1 grote fijngesneden ui

3 fijngesneden teentjes knoflook

1 1/2 tl djinten

1 tl ketumbar

1 tl kuncit

2 daun salam

1 serehstengel
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Varkensvleesgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de stukjes vlees met been in ruim water even op en haal ze eruit.

Kook in de overgebleven bouillon de boontjes bijna gaar.

Vermeng de kruiden met de rijstebloem, de serehstengel (heel laten), de daun salam (ook heel laten) en kook dit met één kopje santen en vlees verder op.

Doe er als laatste de boontjes en de rest van de santen bij en laat dit op klein vuur gaar koken.

Laat de boontjes niet te zacht worden.

U kunt eventueel bouillon bijvoegen.

Notities

Serveer bij witte rijst.