Home > Recepten

Sajoer oblok-oblok

1 aubergine

200 gr boontjes

200 gr gesneden kool

1/2 blok in schijfjes gesneden tempeh

100 gr petehbonen

2 rode Spaanse pepers

2 groene Spaanse pepers

2 teentjes knoflook

2 rode uien

1/4 blok santen

500 gr makreel

100 gr garnalen

150 gr uitgebakken spek (dobbelsteentjes)

1 daon salam



Kruiden:

1 tl trassie

zout
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Visgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de groenten gaar in voldoende water waaraan de santen is toegevoegd.

Doe er het daon salam bij.

Maal of stamp de fijngesneden uien, knoflook, pepers, zout en trassie fijn en roer dit door het geheel.

Laat alles nu even doorkoken.

Voeg de gesneden vis, de blokjes spek en de garnalen toe.

Het geheel moet nu even doorkoken, maar niet zo lang dat het vocht inkookt.