Sajoer godok |
|
150 gr grofgesneden witte kool 100 gr petehbonen 1 aubergine (in dobbelsteentjes) 4 grofgesneden tomaten 100 gr sperciebonen 3 dl water 1/4 blok santen 3 teentjes knoflook 4 sjalotjes, in ringen gesneden 100 gr garnalen 4 daon djeruk purut 2 rode Spaanse pepers 3 kemirienoten 1/4 blok santen Kruiden: 1 tl ketumbar 1/2 tl trassie zout 3 cm gember |
|
BereidingVermeng het kwart blokje santen met het water en breng hierin al roerend de knoflook en de sjalotten aan de kook.Stamp de specerijen fijn en voeg ze samen met de kool, sperciebonen en petehbonen toe. Laat dit op zacht vuur ongeveer 5 minuten sudderen. Kook de aubergine, de garnalen en de daon djeruk purut hierin vervolgens gaar. Voeg dan de rest van de ingredienten toe, behalve de tomaten en breng het mengsel roerend weer aan de kook. Kook tenslotte ook de tomaten nog even mee. |
Home > Recepten