Home > Recepten

Piendang ikan 2

4 moten verse kabeljauw of schelvis

sap van 1 citroen

4 sjalotten

2 teentjes knoflook

2 lomboks

2 el boter

1 1/2 tl kunir

1 tl trassie

2 schijfjes laos

1 stengel sereh

2 salamblaadjes

3 tl asem

1 tl zout

1/4 spitskool

mespunt suiker
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Smeer de vis in met citroensap en laat hem 10 minuten staan.

Pel de sjalotten en de knoflook, ontpit de lomboks en snijd ze fijn.

Fruit ze in de boter met kunir, trassie en laos.

Voeg ca 4 dl water toe en leg de vis erin.

Stoof alles op een lage warmtebron 5 minuten en doe dan de sereh, salam, asem en zout erbij.

Leg het deksel op de pan en laat het gerecht op een lage warmtebron nog ca 30 minuten sudderen.

Maak intussen de spitskool schoon en snijd hem fijn.

Voeg de kool en de suiker toe aan de vis en laat alles nog ca 2 minuten door koken.

De kool moet knappend blijven.

Notities

Serveer met sambal goreng tempeh of gewoon tempeh goreng; voor ieder nog een mata sapi (spiegelei) en kroepoek.