Home > Recepten

Oerapan 1 (een bijzonder groentegerecht)

250 gr groenten (kool/bonen/taugeh)

2 teentjes knoflook

sambal oelek

trassie

kencur

citroensap

santen

(zout)

2 el water

100 gr gemalen kokos
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Blancheer de groenten.

Maak de knoflook fijn en meng dit samen met de trassie, sambal en de kencur tot een kruidenpapje.

Fruit dit in hete olie ± 1 minuutje.

Doe er dan de 2 eetlepels water bij, het stukje santen, een paar druppels citroensap en de gemalen kokos.

Dit alles schept u op een klein vuur om tot het vocht verdampt is.

Laat het kokosmengsel niet bruin worden.

Vermeng het met de goed uitgelekte geblancheerde groenten tot een smakelijk gerecht.

Dit gerecht moet direct geserveerd worden.