Oerapan 2 (indonesische droge groentenschotel) |
|
250 gr gemengde groenten (4 soorten) bv. bloemkool, boontjes, worteltjes, maïs, paprika, reboeng, champignons, erwtjes, etc. 1 el olie 1/2 fijngesneden ui knoflook naar smaak 1/2 el fijngesneden selderij 15 gr droge kokos sambal oelek naar smaak 1 tl laos 1/2 tl kencur 1/2 tl trassie 1 djejoek purut blaadje 1 dessertlepel asemwater 1/2 tl suiker zout 1/2 kopje water |
|
BereidingBak de kokos op klein vuur lichtbruin (gebruik geen olie of boter).Kook de groenten in weinig water met zout net gaar. Fruit in de olie de ui en knoflook. Zet het vuur uit; voeg de sambal, laos, kencur en trassie toe. Fruit de kruiden even mee en voeg daarna het water, het asemwater, de selderij en de suiker toe. Laat het sausje iets inkoken. Roer de groenten door het kruidenpapje en meng er daarna de gebakken kokos door. Eet warm of koud. |
Home > Recepten