Home > Recepten

Oerapan 2 (indonesische droge groentenschotel)

250 gr gemengde groenten (4 soorten) bv. bloemkool, boontjes, worteltjes, maïs, paprika, reboeng, champignons, erwtjes, etc.

1 el olie

1/2 fijngesneden ui

knoflook naar smaak

1/2 el fijngesneden selderij

15 gr droge kokos

sambal oelek naar smaak

1 tl laos

1/2 tl kencur

1/2 tl trassie

1 djejoek purut blaadje

1 dessertlepel asemwater

1/2 tl suiker

zout

1/2 kopje water
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Indisch
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Bak de kokos op klein vuur lichtbruin (gebruik geen olie of boter).

Kook de groenten in weinig water met zout net gaar.

Fruit in de olie de ui en knoflook.

Zet het vuur uit; voeg de sambal, laos, kencur en trassie toe.

Fruit de kruiden even mee en voeg daarna het water, het asemwater, de selderij en de suiker toe.

Laat het sausje iets inkoken.

Roer de groenten door het kruidenpapje en meng er daarna de gebakken kokos door.



Eet warm of koud.