Home > Recepten

Oerap-oerap (groentesalade met kokos)

100 gr taugeh

1/4 komkommer

stukje witte kool

olie

1 tl sambal oelek

1 teentje knoflook

1 tl keuken-tamarinde

zout, suiker

50 gr geraspte kokos

1 djeruk purutblad
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Salades; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Was de taugeh in een vergiet.

Schaaf de komkommer en snijd de kool in 1 cm brede reepjes.

Houd de groenten, bij gedeelten, in een zeef 1 minuut in ruim kokend water en laat ze uitlekken. Ze moeten knapperig blijven.

Fruit in wat olie de sambal, het teentje knoflook uit de pers, de tamarinde en wat zout en suiker.

Voeg de geraspte kokos en het djeruk purutblad toe en verwarm dit op een laag vuur al omscheppend even.

Laat het mengsel wat afkoelen, verwijder het blad en schep er dan de knapperige groenten bij.

Laat de salade helemaal afkoelen.