Home > Recepten

Oerap kelapa (groenten in klappersaus)

100 gr droge kokos

1 tl sambal oelek

1/2 tl kencur

1/2 citroen

1 tl geraspte citroenschil

zout naar smaak

suiker naar smaak

300 gr lamsvlees

zout naar smaak

2 tl ketjap marinade

2 tl ketumbar marinade

2 teentjes knoflook

olie naar smaak

taugeh naar smaak

witte kool naar smaak

sperziebonen naar smaak
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Lamsvleesgerechten; Barbecue; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak een marinade van de ketjap marinade, de ketumbar marinade, knoflook en olie.

Laat het lamsvlees 2 uur in de marinade staan en rijg het vervolgens aan prikkers.

Kook de taugeh, witte kool en boontjes in water beetgaar en laat ze uitlekken.

Bak de kokos en alle overige ingredienten op zacht vuur zonder olie, tot het goudbruin is.

Meng de groenten door de kokos.

Rooster het vlees op kolen.