Home > Recepten

Oerap 2 of keloeban

200 gr droge kokos

5 dl water

500 gr sperziebonen

200 gr spitskool

250 gr taugeh

1/2 tl uienpoeder

1/4 tl knoflookpoeder

¾ tl kencur

1 tl sambal oelek

1 rode paprika

1/2 tl laos

5 salambladeren

2 1/2 tl gula djawa

1 1/4 tl zout
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Week de gedroogde salamblaadjes in heet water.

Week de kokos in heet water, knijp de santen eruit en laat de kokos erin.

Kook de paprika in een half kopje water en wrijf hem door een zeef.

Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in drieën.

Snijd de kool in stukken van 3 bij 1 cm en was ze.

Spoel de taugeh in ruim water, zodat de zaadjes verwijderd kunnen worden.

Kook de groenten ieder apart tot ze beetgaar zijn.

Spoel de taugeh na het koken met heet water om de muffe geur weg te nemen en laat hem in een vergiet uitlekken.

Verhit de pan met kokos en santen, voeg de kruiden en de paprikapuree toe en laat op een laag vuur pruttelen tot het vocht bijna is verdampt.

Doe de groenten erbij en schep het voorzichtig door elkaar.

Laat nog 2 minuten doorwarmen.