Tahoe ketoprak 2 (groentegerecht) |
|
1 tahoekoek olie 200 gr taugeh 1/2 spitskool 5-6 selderijtakjes bieslook of 2 stengels sla-uitjes 2 sjalotten 2 teentjes knoflook 3 lomboks 1 tl trassie 1 tl zout 1 tl gula djawa 5 el ketjap sap van een 1/2 citroen 1 pakje fruitjes Als u van pittig houdt, voeg dan aan de ketjapsaus wat gesneden lombok rawit toe. |
|
BereidingSnijd de tahoekoek in 8 plakken en bak deze in ruim olie.Laat de olie eerst zeer heet worden en bak dan pas de plakken tahoe goudgeel. Niet allemaal tegelijk, dat voorkomt aankoeken. Laat ze uitlekken en leg ze op een schaaltje. Was de taugeh goed schoon en kook ze zachtjes 2 minuten in 4 dl heet water. Ze mag niet gaar worden. Giet het water af, laat de taugeh uitlekken en leg ze ook op een schaaltje. Was de spitskool en hak ze in heel fijne reepjes. Gebruik de stronk niet. Was de selderij, de bieslook of de sla-uitjes en hak ze fijn. Pel de sjalotten en de knoflook, ontpit de lomboks en snijd ze fijn. Kneus ze met de trassie, zout en suiker; meng dit geheel in de ketjap, voeg citroensap toe en leg alles in een schaal. Laat ieder voor zich aan tafel het gerecht klaarmaken. Neem 2 plakken tahoe, taugeh erover en wat rauwe kool. Daarbovenop de selderij en bieslook of sla-uitjes. Giet hier een paar lepels van het ketjapsausje over en dan tot slot wat fruitjes. NotitiesAls voorgerecht smaakt het heerlijk, maar u kunt het ook met rijst, kroepoek en verse komkommer eten. |
Home > Recepten