Tahoe lengko dan djeruk manis (met sinaasappel) |
|
2 blokken tofu (tahoe, sojabonenkaas) 50 gr taugeh 1 kleine komkommer 2 sinaasappelen 3 schijven ananas Voor de saus: 3 el pindakaas 1 tl sambal 1 el citroensap 1 el ketjap benteng manis 1 tl bruine basterdsuiker 4 el gefruite uitjes 4 tomaten (ontveld) zout |
|
BereidingSnijd de blokken tofu in 8 gelijke stukken.Verhit zonnebloemolie in een pan en bak de blokken tofu lichtbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Was de taugeh en verwijder de zaadhulsjes. Dompel de taugeh hierna gedurende 10 tellen in kokend water en laat hem daarna opdrogen. Boen de komkommer schoon of schil hem, snijd hem in de lengte door en verwijder het zaad. Snijd hem daarna in pinkbrede repen. Schil de sinaasappelen goed, zodat ook de witte onderlaag weg is, verdeel hem in losse partjes en verwijder de pitten. Verdeel de ananas in stukjes. De saus: Breng 1 dl water aan de kook en los hierin de pindakaas, sambal, het citroensap en de ketjap op. Voeg suiker en zout naar smaak toe. Schik op 4 borden de repen tofu, taugeh, komkommer, ananas en sinaasappel. Schenk de hete saus erover en strooi er gefruite uitjes over. Leg de stukjes tomaat er los bij. NotitiesDien op met rijst. |
Home > Recepten