Home > Recepten

Tahoe tempeh kerrie

1 tahoe

1 tempeh

100 gr soe-oen

uien

knoflook

5 salamblaadjes

3 djeruk peroet blaadjes

1 sereh stengel

2 el Javaanse kerrie

suiker

1 blikje santen

± 1/2 l water
  • Omschrijving recept: Vleesvervangers; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Was de tahoe, dep hem droog en snijd hem in plakken van 1 cm.

Snijd de tempeh in ruitjes.

Bak de tahoe en tempeh in olie goudgeel.

Overgiet de soe-oen met heet water en knip hem in stukken van 5 cm.

Doe olie in een wadjan en fruit hierin de uien en knoflook.

Voeg water en santen toe en doe er de rest van de kruiden, de tahoe en de tempeh bij.

Laat het geheel op een klein vuur zachtjes koken tot de tempeh van binnen lekker smaakt.

Doe er dan de soe-oen bij en laat het geheel nog even smoren, zodat het meeste vocht verdampt is.