Home > Recepten

Telor delam nanas (gekookte eieren in ananassaus)

4 hardgekookte eieren (pel ze, snijd ze overdwars doormidden en leg ze op een platte schaal)

1 fijngesneden grote ui

1 fijngesneden teentje knoflook

1/2 blikje ananasblokjes

1 el azijn

1 afgestreken el maïzena

1 el ketjap manis

1/2 tl djahépoeder

zout

peper

4 kleine geschilde tomaten in partjes
  • Omschrijving recept: Eiergerechten; Sausjes; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Fruit in wat slaolie de knoflook en ui tot de ui bruin is en zet dan het vuur laag.

Bind intussen de maïzena met het sap van de ananas en azijn en doe dit bij de ui.

Doe er als laatste de ketjap, djahé, tomaat, de stukjes ananas en wat zout bij.

Roer het geheel goed door elkaar.

Laat alles nog 10 minuten doorsudderen en giet daarna over de eieren.

Notities

Serveer bij witte rijst en geef er nog een groentegerecht bij (Ajam Opor of Boemboe Bali Ikan).