Home > Recepten

Kari telor (eieren in kerriesaus)

10 hardgekookte eieren

1 ui, gesnipperd

1 teentje knoflook, uitgeperst

1 tl sambal oelek

3 kemirienoten, gepoft en fijngestampt

1 tl ketumbar

1 tl djintan (komijn)

1 tl kuncit

1/2 tl laos

2 daun salam

1/2 tl djahé (gemberwortelpoeder)

1 tl bruine basterdsuiker

4 dl kokosmelk

3 voorjaarsuitjes, gesnipperd
  • Omschrijving recept: Eiergerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Pel de eieren.

Halveer 8 eieren in de lengte en snijd er 2 in kleine stukjes.

Wrijf in een vijzel alle overige ingredienten, behalve de daun salam, de kokosmelk en de voorjaarsuitjes tot een pasta. U kunt hiervoor natuurlijk ook een keukenmachine gebruiken.

Verhit olie in een wok en fruit hierin onder voortdurend omscheppen de pasta gedurende 3 minuten.

Voeg de kokosmelk en de daun salam toe.

Laat alles enkele minuten zachtjes doorkoken.

Leg de gehalveerde eieren in de saus en laat alles boven een zeer matig afgestelde warmtebron staan tot van de saus zoveel is ingedampt dat niet meer dan driekwart van de oorspronkelijke hoeveelheid is overgebleven.

Schep daarna heel voorzichtig de fijngemaakte eieren door de saus.

Doe alles in een voorverwarmde schaal en strooi de voorjaarsuitjes erover.

Notities

Serveren met drooggekookte rijst en blokjes komkommer.