Home > Recepten

Dadar isi 2 (voor bij rijst of aardappels)

5 eieren

250 gr rundvlees

1/2 kopje tarwebloem

4 kemirienoten

1 stukje laos

trassie

ketumbar

1 glas santen

2 teentje knoflook

4 sjalotten

(zout)

olie
  • Omschrijving recept: Eiergerechten; Rundvleesgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Was het vlees en maak het fijn.

Doe de eieren in een kom en roer ze tot een geheel.

Maak de kruiden fijn en vermeng ze met de santen.

Meng het meel met het vlees en de kruiden en kook dit gaar.

Maak van de geklutste eieren eierpannenkoeken.

Vul de eierpannenkoeken met het reeds gare vlees-meel-kruidenmengsel.

Vouw ze dicht en serveer ze warm of koud.

U kunt de zo gevouwen dadar's ook vullen met een vis/meelmengsel. Doe er vooral geen water bij, maar kook het in de santen(klappermelk).