Dadar djamoer (omelet met champignons) |
|
4 eieren 4 el melk 1/2 tl zout 1/4 tl nootmuskaat 1/2 tl peper boter 2 el bloem 100 gr champignons 1 sjalot 25 gr boter 1 dl melk 1 tl aromat sap van 1/2 citroen |
|
BereidingKlop de eieren met de melk, zout, peper, nootmuskaat los en bak er 2 omeletten van.Maak de champignons schoon, snijd ze in kleine stukjes. Pel de sjalot en snijd hem fijn. Fruit de champignons met de sjalot in de boter. Voeg 1 eetlepel water toe en laat het op een lage warmtebron 6 minuten stoven. Fruit de bloem in wat boter. Doe de gebakken champignons en sjalot erbij, samen met de melk, aromat en citroensap. Blijf roeren tot het een dik papje (ragoût) wordt. Verdeel de ragoût over de helft van iedere omelet en sla deze dicht, zodat u een half maantje overhoudt. U kunt de ragoût ook over de hele omelet verdelen en deze oprollen als een flensje. |
Home > Recepten