Home > Recepten

Eieren in kokossaus

8 eieren

1 ui

1 el sambal brandal of oelek

1 tl laos

1 tl kuncit

1 tl djahé

1 tl sereh

knoflook uit de knijper

2 el olie

1/2 kruidenbouillontablet

2 zakjes santen

5 el gemalen kokos

4 el ketjap manis

1 Indisch laurierblaadje (daun salaam)
  • Omschrijving recept: Eiergerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de eieren ca 10 minuten, spoel ze onder koud water af en pel ze.

Prik de eieren met een vork rondom in.

Pel en snipper de ui.

Doe de ui, sambal, laos, kuncit, djahé en sereh in een kom.

Pel de knoflook en pers die erboven uit.

Vermeng alles goed.

Verhit in een pan met dikke bodem de olie en bak hierin het kruidenmengsel al roerend gedurende ca 2 minuten.

Voeg 1/2 liter water, de bouillontablet, santen, kokos, ketjap en het laurierblaadje toe en breng dit al roerend tegen de kook.

Houd de saus zonder deksel op een laag vuur ca 10 minuten warm.

Roer af en toe.

Voeg dan de eieren toe en laat nog ca 15 minuten doorwarmen.

Notities

Lekker met rijst, gesmoorde bamigroenten en kroepoek.