Home > Recepten

Kerrie daging

500 gr mals rundvlees of 1 kip

100 gr kokos

1 schijfje citroen

5 rode of 3 witte uien

tomaten

1/2 tl knoflookpoeder

santen

1 tl laos

1 tl djahé

1 tl kuncit

1 1/2 tl ketumbar

1/2 tl djinten

1 tl basterdsuiker

1 tl sereh

1 tl kerrie

2 daun salam

ve-tsin

kruidnagelen

nootmuskaat

kaneel en zout naar smaak
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Kipgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Bak de kokos bruin in wat olie op een klein vuurtje.

Snijd het vlees of de kip in stukken en breng het aan de kook in een kopje water.

Maak de uien, tomaten en andere ingredienten voorzover nodig fijn.

Fruit het kerriepoeder in wat slaolie, voeg dan de gare kip of het vlees toe, fruit ± 3 minuten verder en doe de rest van de ingredienten erbij.

Voeg het salamblad, citroensap en 1/3 gesmolten santenblok toe.

Zet het vuur even hoog tot het begint te koken en laat het daarna op klein vuur gaar sudderen.