Home > Recepten

Kerrie telor 2

4 hardgekookte eieren

2 el olie

1 kleine, zeer fijngesnipperde ui

1 teentje knoflook

1/2 tl sambal brandal

1/2 tl ketumbar

1/2 tl djinten

1/2 tl kuncit

1/2 tl zeer fijngemaakte trassie

2 tl kerrie

1 klein laurierblad

dun schijfje citroen

2 dl santen

soja

peper

suiker

zout
  • Omschrijving recept: Eiergerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Pel en was de eieren, snijd ze overlangs door en zet ze afgedekt op een koele plaats.

Verwarm de olie en fruit daarin de ui en de knoflook glazig, maar vooral niet bruin.

Voeg de sambal, ketumbar, djinten, kuncit, trassie en kerrie toe met het laurierblaadje en het schijfje citroen.

Laat alles op de zeer laaggedraaide warmtebron onder af en toe roeren 3-5 minuten sudderen.

Voeg de santen toe, laat de saus even koken en daarna wat indampen.

Neem dan het laurierblaadje en schijfje citroen uit de pan.

Proef de saus, voeg naar smaak soja, peper, suiker of zout toe.

Serveer de eieren met de dooier naar beneden in de saus.