Home > Recepten

Kerrie ikan 2

750 gr kabeljauw

olie naar smaak

4 uien

1 verse lombok

4 teentjes knoflook

1 1/2 tl trassie

1/4 tl serehpoeder

6 cm santen

1 1/2 tl tamarinde
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de kabeljauw in moten en dep ze droog met keukenpapier.

Verhit in een koekepan ruim olie en bak de vis aan beide kanten bruin.

Snijd de uien in ringen, maak het pepertje schoon en snipper het fijn.

Pers de knoflook uit.

Verhit in een andere koekepan een klein beetje olie en fruit hierin de ui, pepersnippertjes, knoflook, trassie en het serehpoeder gedurende 5 minuten.

Los de santen op in ruim 2 dl heet water.

Schep de vis en de santen bij de uien en laat alles nog een paar minuten pruttelen.

Roer tenslotte de tamarinde erdoor.