Home > Recepten

Kerrie ikan 3

4 moten kabeljauw of schelvis (rauw)

1 1/2 tl zout

1 el asem

1 lombok

4 sjalotten

1 teentje knoflook

1 vingerlengte verse kunir of 1 tl poeder

1 tl gemberpoeder

3 djeruk purutblaadjes

1/2 tl ketumbar

1/4 tl djinten

2 el boter

1 tl suiker
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Los de asem op in een scheutje water.

Smeer de rauwe vis in met zout en asem.

Laat de vis 10-15 minuten daarin staan.

Ontpit de lombok.

Pel de sjalotten en de knoflook en snijd ze samen met de lombok fijn.

Fruit sjalotten, knoflook, lombok samen met de kunir, djahé, djeruk purutblaadjes, ketumbar en djinten in de boter.

Voeg het hete water toe met de suiker.

Doe de vis in het sausje en stoof alles op een lage warmtebron 15-20 minuten tot de vis gaar is.

Het deksel mag op de pan.

Het gerecht mag niet te droog zijn.

Schenk er 1 1/2 dl heet water bij als het te veel indampt.

Notities

Lekker bij warme rijst en een komkommerslaatje van in schijfjes gesneden komkommer, 2 eetlepels azijn, 1 theelepel suiker, 1/2 theelepel zout en een snufje nootmuskaat.

Serveer er ook kroepoek bij.