Home > Recepten

Kerrie benggala rundvlees

500 gr rundvlees (in stukjes)

2 aardappelen (in dobbelsteentjes)

1 gesneden ui

4 teentjes knoflook

1 blok santen

2 daon djeruk purut

olie

zout



Kruiden:

2 el ketumbar

1 tl kuncit

1/2 el djintan

1-2 cm gember (in schijfjes)

1 el sambal
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook het vlees half gaar in water met zout.

Haal het vlees uit de bouillon en bewaar het kookvocht.

Bak de ui, de knoflook en de kruiden in de olie en voeg het vlees hieraan toe.

Roer alles goed door elkaar.

Doe er de aardappelen, santen, djeruk purut en wat bouillon bij en kook het geheel gaar.

Als het gerecht te droog dreigt te worden, kunt u nog wat bouillon toevoegen.

Als de aardappelen gaar zijn, kunt u het gerecht opdienen.