Kerrie sajoer |
|
200 gr mals rundvlees of varkensvlees 250 gr sperciebonen 1 wortel 1 aardappel 1 tomaat 100 gr bruingebakken kokos 2 daun salam 4 uien 1 tl sereh 1 1/2 tl kerrie wat bieslook 1 tl knoflook 1/2 tl djahé 1 tl laos 1 tl kuncit 1 tl sambal of 3 rode lomboks kruidnagelen nootmuskaat kaneel ve-tsin suiker en zout 1/3 gesmolten santenblok |
|
BereidingSnijd het vlees en kook het in ± ¾ kopje water.Snijd de groenten en de aardappel, snijd de tomaat in 8 stukken en maak de ingredienten voorzover nodig fijn. Fruit de kerrie in wat slaolie, doe de ve-tsin erbij en dan de rest van de ingredienten. Voeg het vlees met vocht, de tomaat en aardappel toe en fruit ca 5 minuten door. Voeg dan de gesmolten santen toe en laat het gerecht, zodra het kookt, op een klein vuurtje gaar sudderen. |
Home > Recepten