Home > Recepten

Kerrie sajoer

200 gr mals rundvlees of varkensvlees

250 gr sperciebonen

1 wortel

1 aardappel

1 tomaat

100 gr bruingebakken kokos

2 daun salam

4 uien

1 tl sereh

1 1/2 tl kerrie

wat bieslook

1 tl knoflook

1/2 tl djahé

1 tl laos

1 tl kuncit

1 tl sambal of 3 rode lomboks

kruidnagelen

nootmuskaat

kaneel

ve-tsin

suiker en zout

1/3 gesmolten santenblok
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Varkensvleesgerechten; Groentegerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd het vlees en kook het in ± ¾ kopje water.

Snijd de groenten en de aardappel, snijd de tomaat in 8 stukken en maak de ingredienten voorzover nodig fijn.

Fruit de kerrie in wat slaolie, doe de ve-tsin erbij en dan de rest van de ingredienten.

Voeg het vlees met vocht, de tomaat en aardappel toe en fruit ca 5 minuten door.

Voeg dan de gesmolten santen toe en laat het gerecht, zodra het kookt, op een klein vuurtje gaar sudderen.