Home > Recepten

Bebotok van zeewier

250 gr wakamé (gedroogd zeewier)

50 gr fijngesneden tempeh

100 gr fijngesneden prei, wortel, look (door elkaar)

50 gr gepelde, fijngesneden garnalen

2 schijfjes fijngesneden laos

1 fijngesneden rode Spaanse peper

4 gesnipperde uien

1/4 tl trassie

1/4 tl ketumbar

1/4 blok santen, vermengd met 1 dl heet water

2 el citroensap

zout

pisangblad



In plaats van zeewier kunt u eventueel koolblad gebruiken.
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Laat de zeewier in ruim water wellen en snijd ze fijn.

Maak de overige ingredienten fijn en vermeng ze goed, samen met de aangelengde santen.

Wikkel kleine hoeveelheden in een stuk pisangblad en laat de pakketjes gaar stomen.

Benodigdheden

Stomer