Home > Recepten

Bebotok van garnalen 1

200 gr gepelde garnalen

1 ui

6 teentjes knoflook

10 kemirienoten

1 el ketumbar

1/2 el djintan

1 tl kuncit

1 tl trassie

2 eidooiers

4 kleine stukjes sereh

2 kleingesneden Spaanse pepers

1 fijngesneden asem

1 daon djeruk purut

1 hardgekookt ei in partjes

peper

1 dl santen

pisangbladeren
  • Omschrijving recept: Garnalengerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de ui en knoflook fijn en maal de kemirienoten.

Voeg dit toe aan de ketumbar, djintan, kuncit en trassie en de garnalen.

Voeg vervolgens de eidooiers, het zout en de santen toe.

Doe het zo verkregen gehakt op de pisangbladeren.

Doe bij elk blad wat sereh, Spaanse peper, asem, djeruk purut en een stukje ei.

Vouw de bladeren dicht, zet ze vast met een cocktailprikker en stoom ze gaar in de rijststomer.

Benodigdheden

Stomer