Home > Recepten

Bebotok ikan 1

1 kg kabeljauw-wangetjes

6 kemirienoten

3 dunne plakjes laos

1 lombok

2 uien

1 el ketumbar

1 tl trassie

1 tl asem (opgelost in water en vervolgens gezeefd)

1/4 blok santen (opgelost in een beetje water)

6 mooie Chinese koolbladeren (even dopen in heet water)

zout naar smaak
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Stamp de kemiries, laos, lombok, uien, ketumbar en trassie fijn.

Maal de wangetjes in een hakmolen fijn.

Meng de vismousse met de fijngestampte kruiden, het asemwater en de kokosmelk.

Vul de even geblancheerde koolbladeren met het vismengsel.

Maak er zes mooie pakketjes van.

Leg deze in een vuurvaste schaal en stoom het gerecht in een rijststomer in ongeveer een half uur gaar.

Benodigdheden

Stomer